
Piwniczanka
Piwniczanka jest nierozerwalnie związana z długą historią uzdrowiska Piwniczna – Zdrój. Można nawet powiedzieć, że sama stała się częścią tej historii. Od odkrycia wód leczniczych w regionie, przez pierwsze odwierty i eksperyment sądecki, aż po jedną z najnowocześniejszych rozlewni wód mineralnych w Polsce.
Wydobywana w samym sercu Popradzkiego Parku Krajobrazowego. Pierwotnie czysta. Bogata w minerały, które natura połączyła w idealnych proporcjach. Wielokrotnie nagradzana za unikalne walory smakowe. Doskonała jako źródło naturalnych elektrolitów.
Modernizowany w 2021 roku zakład w Piwnicznej – Zdroju roku posiada jedną z najnowocześniejszych w kraju linii rozlewniczych, własną elektrownię fotowoltaiczną, system ERP oraz własne opakowania zwrotne.
Dzięki temu możemy zagwarantować najwyższą jakość na każdym etapie procesu produkcji. Jednocześnie wciąż pozostajemy wierni tym samym wartościom, z których narodziła się Piwniczanka.
Piwniczanka:
- Wysokonasycona CO2 gazowana
Naturalny aromat. Usta z wybijającą się słodyczą i kwasowością. Dobrze zintegrowane, średniej wielkości bąbelki. - Średnionasycona CO2 lekko gazowana
- Aromat szorstki, intensywny, ozonowy, kamienisty. Usta delikatnie kwasowe, o strukturze przywodzącej na myśl sprężyste ciasto.
- Niskonasycona CO2 delikatnie gazowana
- Aromat intensywny i szorstki, ozonowy. Usta lekko kwasowe o grubej,
kremowej, oleistej, puchatej teksturze.
