Historia Browaru Jagiełło zrodziła się w 1993 roku. Mały regionalny browar stworzony przez Grażynę i Lucjana Jagiełło miał czerpać z wyjątkowych polskich tradycji piwowarskich. Wyjątkowe piwa, jakie w nim powstają, warzone są z chmielu goryczkowego i aromatycznego pochodzącego z Lubelszczyzny, najwyższej jakości słodu i krystalicznie czystej wody. Doglądane są przez doświadczonych piwowarów, a leżakują i dojrzewają tyle czasu, ile im potrzeba. Bez sztucznego przyspieszania. W rodzinnym browarze Jagiełły powstają piwa z Lubelszczyzny takie jak: Jagiełło Pils, Jagiełło Vienna Lager, Jagiełło Pilsner, Jagiełło Marcowe, Jagiełło Lager, Kazimierskie Jasne, Kazimierskie Niepasteryzowane, Kazimierskie Ciemne, Jagiełło Chmielak, piwo rzemieślnicze Niezła Szycha Oktawia, Nałęczowskie Jasne Pełne, Nałęczowskie Piwo Ciemne czy Magnus Czekoladowy, Magnus Wiśniowy, Magnus Królewski, Magnus Klasyczny, Magnus Żurawinowy, Magnus Śliwkowy czy Magnus Toffee.